我校3名国际博士生应邀参加世界工程教育大会青年学生会议
2023-11-23 来源:国际教育学院 作者: 访问次数 : 10

20231117日,农业与生物技术学院MUNAZZA IJAZ机械工程学院MUHAMMAD HASSAN SARFRAZ与生物系统工程与食品科学学院HASSAN ABDULLAHI SAEED三位博士生应邀参加了“青年力量,创造未来”2023年世界工程教育大会青年学生会议,与全球120名青年学生代表一起,共谋工程科技发展,共话青年学生创新力量。

会上,青年学生与专家学者们围绕“工程技术与人类可持续发展”和“工程技术和人文素养”两大主题,着眼于凝聚青年智慧力量,加强工程技术创新,共商工程技术推进人类社会可持续发展。

会议由浙江工业大学、中国工程教育专业认证协会(CEEAA)、中国科协培训和人才服务中心联合主办,旨在引导青年学生更好地认识全球可持续发展的挑战,成为全球变革的推动者和创新者,为全球青年学生交流学习提供了很好的机会。

参会感想

MUHAMMAD HASSAN SARFRAZ

This event was especially important because it had broad participation from young students from various universities in addition to many learned academicians. The first topic of the panel discussion that pertained to the role of engineering and technology in addressing global sustainable development gave me insight into a wide range of perspectives on 'sustainability'. The second topic was especially thought-provoking. Generally speaking, engineers and technologists are well equipped with the technical tools to play interdisciplinary roles, but they appear to be unaware of the humanistic values of their work. Given the importance of the topics, I would say such events should happen more.

HASSAN ABDULLAHI SAEED

我们就工程技术与人类和可持续发展相关的话题进行了头脑风暴,与来自世界各地不同背景和大学的教授和学生进行了一次很好的互动。我们从别人的知识和经验中学到了很多,也贡献了我们自己对主题的理解。(会议)很有趣,也很有教育意义。

文 / 吴晨 刘聪